Љубов и Секс

Ова ја убива желбата за с*кс кај жената: На мажите не им е важно, а девојките не можат да се стабилизираат со недели

Не е тајна дека припадниците на двата пола се помалку се расположени за секс кога ќе ги „згмечат“ обврските и досадните домашни работи....
Љубов и Секс

Зборови кои се клучни за среќна врска, а толку ретко ги кажуваме: Благодарноста е подарок што им го даваме на другите, а кој не нѐ чини ништо

Ти благодарам – два така едноставни зборови коишто е убаво да се слушнат. Па, зошто ги користиме толку ретко? Вилијам Џејмс, големиот...
Љубов и Секс

Прашања кои треба да си ги поставите ако размислувате да ја раскинете врската -Бидете искрени кон себе

Секогаш бидете си на прво место, вклучувајќи ги вашите потреби, желби и навики. Многумина од нас се бореле во одреден момент од нашите...
Љубов и Секс

Не мора секогаш баш сè да се каже, некогаш делата кажуваат многу повеќе: Сигурни знаци дека некој е лудо заљубен во вас

Потребно е малку време за да дојдете до големи изјави за љубов, но тоа не значи дека нема начини да откриете дали и колку му се допаѓате...
Љубов и Секс

Акција на првиот состанок – да или не? Еве колкави се шансите да ви се јави ако сте интимни првата вечер

Мислењата за сексот на прв состанок се многу спротивставени – додека некои не гледаат ништо лошо во тоа ако двете страни го сакаат тоа,...
Љубов и Секс

Клучни грешки кои сите ги правиме по раскинувањето: Прочитајте што навистина НЕ треба да правите

Најчесто едната страна е таа која повеќе пати, бидејќи се уште е заљубена и не сака работите да завршат. Дури и ако причината за раскинувањето...