македонска филхармонија

Пронајдени се 59 резултати на тема „македонска филхармонија“
Лице в Лице

Оливер Пап: „Дечињата ќе празнуваат, доаѓаат „Поточиња“ – искрената детска емоција е најголемата сатисфакција“

Претстојниот викенд на 13-ти и 14-ти Мај во Македонската филхармонија ќе се одржи 20-тото јубилејно издание на фестивалот на детска песна...
Мегафон

Дарио Панковски потврди дека е „пејач за сто години“: „Меѓу сите ѕвезди“ вакви концерти можат да направат само најблесквите (ФОТО)

Најавуваните концерти со кои го одбележи својот јубилеј – 40 години на естрадата, Дарио Панковски викендов ( 17 и 18 февруари. 2023 г.) ги...
Мегафон

Севда: Најубавите љубовни песни од Балканот со оркестарот на Македонската филхармонија и солистите – Божо Вреќо и Васил Хаџиманов!

Овој четврток, со почеток во 20 часот оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на...
Мегафон

Тенорот Благој Нацоски и пијанистот Лука Чамаруги солисти на концертот на Македонска филхармонија насловен „Сафи“

Овој четврток, 15 декември 2022 год. со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе се одржи концертот насловен „Сафи”...
Мегафон

Концерт на Македонската филхармонија: „Зимски соништа“ под диригенство на Конрад ван Алфен од Холандија

Оркестарот на Македонската филхармонија овој четврток во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Зимски соништа“. Како солист ќе настапи...