Живот и стил

Еве како да направите похован модар домат

Еве како да направите похован модар домат

Потребно е:

2 модри патлиџани
сол
бибер
1 мала лажица лук во прав
10 лажици брашно
2 чаши презла
3 јајца
10 лажици масло

Подготовка:

Излупете ги модрите домати и исечете ги на прстени со дебелина од 1 cm.

Посолете и оставете околу половина час да отстојат. Потоа измијте ги и исцедете ги.

Покријте го садот со масло.

Прстените од модариот домат се тркалаат во брашно измешано со лук, сол и бибер.

Потоа се тркалаат во изматени јајца, па во презла.

На крај секој домат прелијте го со малку масло.

Се пече околу 15 минути, во рерна загреана на 210 степени.

Потоа превртете ги и печете уште 10 минути, од другата страна.

Пријатно јадење!

Поврзани теми

фото:Freepik

To top