Радио Милева

Илина Арсова смени континент каде сега работи и живее, па покажа нова вештина, што уште може, знае и умее (ФОТО)

Илина Арсова, македонската сликарка, алпинистка, писателка… која од неодамна реши да живее во Америка и каде започна да работи како професорка на Универзитетот Тенеси, овој пат се пофали и со новото хоби.

Илина Арсова смени континент каде сега работи и живее, па покажа нова вештина, што уште може, знае и умее (ФОТО)

Илина Арсова, македонската сликарка, алпинистка, писателка… која од неодамна реши да живее во Америка и каде започна да работи како професорка на Универзитетот Тенеси, овој пат се пофали и со новото хоби.

Таа уште пред некое време беше во недоумница и неодлучна дали да се обиде и во оваа работа или не, па напиша:

„Издание на неделата…  Кратење или да расте?“  – покажувајќи колаж за споредба како изгледа со долга и кратка коса.

„Откривајќи нови вештини“  – напиша на објавата пред лично сама  да си ја скрати косата.

А, потоа откри и која била  причината поради која го направила тоа самата, очекувајќи одговори од нејзините следбеници дали им се допаѓа:

„Успеав… Сама, што мислите вие?
… Поминаа векови од последниот пат кога ја скратив косата, но не мислам само на шишките. Значи, кога светлото е добро, изгледа прилично рамномерно. Ајде да видиме што вели дневната светлина рано наутро.
Причината поради која го направив тоа сама, беше тоа што овде се’ е затворено во недела и сите се чувствуваме непродуктивно, па еве… Сега сите среќни.“

На крај покажа што направила, а од следбениците доби само позитивни коментари: „Честитки“, „Талентирана“,„Прекрасно“, „Браво“ – ја охрабрија сите а и дадоа и подршка дека и некои од нив сами ја средуваат косата бидејќи денес со Јутјуб видеата сѐ е можно. Сѐ се учи, па затоа уште еден занает, не е на одмет. Нзашто никогаш не знаеш кога ќе ти затреба?!

To top