Мегафон гостување

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ под диригентска палка на Рамадан и Ерхан Шукри ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара, кој ќе се одржи на 6 и 7 април.

Мандолинскот оркестар „Скопје“ со децении успешно работи и бележи значајни резултати во нашата држава и надвор од неа.

Со своите активности и учество на фестивали преставува достоен амбасадор на македонската музичка култура и уметност на Република Македонија секаде низ светот.

To top