Промотер

Фиц евоцира спомени низ песна за својата – „Младост – лудост“ (ВИДЕО)

Фиц евоцира спомени низ песна за својата – „Младост – лудост“ (ВИДЕО)

Некогашниот вокал и гитарист на скопската поп атракција од 90-тите “Студени Нозе” Ивица Стојановски – ФИЦ заедно со својот бенд под новото уметничко име “Фиц енд Д’инвизиблс” последниве две-три години сериозно и максимално професионално се посвети на неговиот кам-бек на македонската музичка сцена.

Имено, покрај изведбата во живо на старите добро познати рефрени “Моето куче”, “50-сет Марки”, “Педигре”, “Опинок”, “Ти си проблем” и други тој заедно поддржан од наши добро познати музички имиња во позадина ги сними новите три сингла: “Е мој Фиц”, “Марија” и третиот веќе пуштен во етер “Младост – Лудост”.

За песната “Младост-Лудост” како комплетен автор и текстописец се потпишува неговиот тапанар Сашо Стојановски додека аранжманот за истата е на Давор Јордановски, познат  клавијатурист, аранжер и продуцент.

Песната е снимена е во студиото Тра ла-ла на Мите Димовски и за истата е снимен интересен видео запис кој веќе е пуштен на неговиот Јутуб канал FIC and D’INVISIBLES. “Младост – Лудост” е како што кажува и самиот Фиц еден летен брз фанки хит поразличен од се друго што досега отпеал но сепак сличен на рефрените од порано.

Препорачува да се погледне спотот да се слушне песната на раат и да се ужива во убавиот ритам. Како што се вели во песната, животот си минува, а само среќа и здравје полна вреќа … ете баш тоа ни останува!

To top