На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги печурките и продолжете да динстате уште 5 минути.
Ви треба:
250 гр свежи печурки
50 брашно
1 чаша кисела павлака
1 главица кромид
1 лажица масло
лист од магдонос
мелен пипер
сол
Подготовка:
На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид, па додајте измиени и исчистени печурки, сол и бибер. Се покрива со топла вода и се динста во покриена тава додека не омекнат печурките. Посебно измешајте ги брашното, павлаката и ситно сечканиот магдонос, па прелијте ги печурките и продолжете да динстате уште 5 минути.
фото:Freepik