Љубов и секс

Што мора да прифатиме ако сакаме успешна врска?

Што мора да прифатиме ако сакаме успешна врска?

Ако навистина верувате во постоењето на сродни души, тогаш знаете дека постои некој таму за секого. Но, и покрај тоа, вашата сродна душа понекогаш може да биде вашиот најголем извор на стрес. Со доброто мора да дојде и лошото, нели?

Кој рекол дека врските се лесни, лажел. Да сакаш некого може да биде лесно, но да се трпи друго човечко суштество, со кое би требало да го споделиш животот, не е. Еве неколку работи што ќе мора да ги прифатите доколку сакате успешна врска.

1. Сите грешиме

Никој не е совршен, а да очекуваш дека твојот партнер е тоа е смешно. Сите сме луѓе, па одвреме-навреме ќе се плеткаме. Признајте, на еден или друг начин и вие сте направиле големи грешки во претходните врски. Тоа едноставно се случува.

Кога ќе го прифатите партнерот за се што е, наместо за се што не е, вашиот живот ќе стане многу помалку стресен. Не секогаш ќе може да разбере каде згрешил. Се разбира, ова не важи за сите грешки. На пример, изневерување. Ваквите работи не треба да ги простувате и заборавате. Не е грешка кога свесно правиш нешто, а знаеш дека е погрешно.

2. Не можете да ја промените вашата поубава половина

Не можете да ја принудите личноста со која излегувате да се однесува на одреден начин, само затоа што мислите дека треба. Освен ако, на пример, не се однесува како мало дете кога сте во ресторан само за да ве изнервира – во тој случај, имате целосно право да им викате.

И повторно, само треба да го прифатите партнерот таков каков што е. Ако не ви се допаѓа каков е мажот, тогаш треба да размислите дали сакате да останете во таа врска.

Анализирајте ги добрите и лошите особини, а потоа размислете дали и колку вреди да останете во таа врска. Ако не се однесува со вас како што треба, тогаш само оставете го. Но, ако вашиот партнер има само неколку неточности кои ве нервираат, научете да се справувате со тоа.

3. Нема да биде сè лесно

Сите парови поминуваат низ нешто што ја тестира нивната врска. Без разлика дали се работи за непријатен бивши, време или растојание. Ги поминуваме овие тестови со причина. Треба да одредиме колку е силна врската и колку е значајна за нас. Ќе има расправии и тешки времиња. Ако не ги поминете овие работи, добро, едноставно не сте достигнале доволно високо ниво во врската.

Споделувањето на животот со некого не е секогаш најлесната работа. Кога ќе почнете да вклучувате некого во вашиот живот, мора да вложите малку труд. Комуникацијата е еден од најважните делови на една врска. Има и доверба. Ако не си верувате еден на друг, тогаш немате ништо.

4. Прифатете извинувања

Бидејќи сите грешиме, единственото нешто што можеме да направиме е да се извиниме. Знаете колку е фрустрирачки кога искрено му се извинувате на некого, а тој само ќе го избрише и одбива да го прифати. Знаете како е тоа чувство, затоа не дозволувајте некој друг да се чувствува така за вас.

По расправија, еден од вас, ако не и двајцата, ќе мора да се извини. Полесно е да му простите некому кога ќе ви даде шанса да го сторите тоа. Искреното извинување е многу важна работа, бидејќи на тој начин сте чекор поблиску до тоа да ја оставите настрана работата за која сте се скарале.

извор:попара.мк
фото:Freepik

To top