Љубов и Секс

Колку долго мажот може да издржи без секс?

Колку долго мажот може да издржи без секс?

Отсекогаш не учеле да веруваме дека мажите имаат поголема потреба од секс, но модерното време ни дозволи да признаеме дека и  жените имаат сексуален апетит!

Денеска го разбиваме митот за тоа колку мажите навистина можат без секс со помош на интернет платформата Quora каде спротивниот пол се „отворил“ и сподели свои искуства поврзани со нивниот сексуален живот.

 

Ниту мажите, ниту жените не преживуваат без основните човечки потреби. Тоа се храна, вода сон и слично. Ќе умреме ако не ги добиеме. Попуштањето на нагоните не е потребно за преживување. Можеби имаме желба да мочаме додека сме во јавност, но ако го потиснеме овој нагон и бидеме трпеливи, ќе преживееме.

 

Можеби ќе видам некој со убав паметен телефон што го сакам, но преживувам доста добро без да го земам тој телефон.

 

Може да биде непријатно ако не попуштиме на нашите нагони, бидејќи потребите се многу поврзани со инстинктите и задоволството. Тоа е многу можно и всушност е нешто што почнуваме да го учиме околу втората година, така што не гледам зошто би било тешко за возрасен.

 

Ниту еден порив не е неодолив. Луѓето не умираат без секс. Можеме да ги контролираме нашите постапки. А сега малку за ејакулацијата. Сперматозоидите на кои им истекол рокот во тестисите треба да се отстрануваат одвреме-навреме. Телото што ејакулира „стара“ сперма нема никаква врска со сексот.

 

Телото често ќе одлучи да го стори тоа за време на спиењето додека се вршат други процеси на чистење и лекување. Сексот не е неопходен.

 

И мажите не се повеќе напалени од жените. Само тоа подобро го криеме затоа што цел живот ни кажуваат дека сме безобразни кучки ако признаеме дека сакаме секс неколку пати на ден.

 

„Секако дека да. Имам 38 години и сингл сум од својата 22-ра година. Се колнам, имав само 22 години кога ја добив последната девојка. Откако сум сингл, размислувам за односи, но бев сексуално задоволен затоа што се снајдов во начини на кои би го заменил сексуалниот однос.

 

Да бидам искрен, поради некоја причина всушност добивам повеќе сексуално задоволство од мастурбирањето отколку со вистинскиот секс кога бев во врска. За мене мастурбацијата е поинтензивно чувство во кое повеќе уживам. Сексот исто така беше добар, но беше попостепен отколку некое ненадејно чувство.

 

За време на сексот, би ми биле потребни 10 – 20 минути за да почувствувам каква било вистинска пенетрација на мојот пенис, додека истото чувство го имам пет минути откако ќе почнам да мастурбирам, што е многу подобро за мене. Исто така, мастурбацијата ми ги оттргна мислите од жените и мислам дека затоа успеав да останам надвор од врска толку долго.

 

Искрено, ако поминав толку долго без девојка, 100% сум сигурен дека можам да го поминам остатокот од мојот живот без никаква врска и да бидам совршено добро ако така одлучам“.

 

„Да, мажите можат да поминат безболно без секс“

 

„Нема непријатност – не онаа што ја доживеав – долго време без ејакулација. Иако не сум сигурен колку траеше најдолгиот период без секс, можам да кажам дека два до шест месеци без ејакулација минуваат без проблеми“.

 

Сега, повеќето мажи страдаат од ментална апстиненција. Желбата е ментален процес и потребна е многу дисциплина за да се надмине.

 

Сепак, претпоставката дека „мажите генерално се многу понапалени од жените“ можеби е далеку од вистината. Жените честопати се помалку гласни / физички во однос на нивните сексуални апетити, и мажите воопшто (ова е еден од примарните ставови за тоа како повеќето општества со машко центрирање) можат да одат наоколу изразувајќи ја својата сексуална напнатост / желби без сурово расудување.

 

Жените кои јавно зборуваат за секс, кои го покажуваат својот сексуален апетит, често се казнувани и осудувани. Така, да, во повеќето општества постои родова пристрасност за прифатливоста на сексуалната желба, но тоа не значи дека жените се помалку сексуално возбудени од мажите.

 

„Не можам да се преправам дека зборувам во име на сите мажи, но колку подолго минува од последниот оргазам, толку ми станува понепријатно. И колку помина од сексот со жена ми (или девојка порано), ми станува се понепријатно.

 

„Рачната работа“ овде не прави разлика, се работи за интимност, а не за ејакулација. Првиот е повеќе биолошки, вториот повеќе психолошки. Може ли да бидам без секс? Да дефинитивно. Бев на слобода една година во моите дваесетти, без некоја поголема штета. Ништо од тоа не би го нарекол напорно. Само непријатно“.

 

„Зависи од мажот. Нема физички причини зошто некој мора да има секс, ниту еден од двата пола физички не се чувствува лошо затоа што немаат секс. Психолошки, на многу луѓе од кој било пол им треба задоволувачки сексуален живот за да се чувствуваат среќно и исполнето.

 

Многу луѓе ќе речат дека им треба секс, а сакаат да кажат дека би воделе полош живот доколку тој бил лишен од секс. Тие би можеле да поминат без секс без никакви штетни последици, особено ако имале позначајни проблеми со кои треба да се справат“

Извор: Попара.мк