Љубов и секс

Цвеклото го подобрува сексуалниот живот

Цвеклото го подобрува сексуалниот живот

Некои прехранбени производи и секојдневни намирници ја поттикнуваат желбата за секс, а воедно го подобруваат и сексуалниот живот. Меѓу нив е и цвеклото.

Богато со антиоксиданси и витамини, цвеклото содржи и одредена количина нитрати, што го прави корисен сојузник за подобар сексуален живот. Нитратите од сокот од цвекло, на пр., помагаат во регулирањето на крвниот притисок, што може да биде полезно за луѓето со низок или превисок крвен притисок.

Подобриот проток на крв, пак, значи и поголема издржливост во сексот, но и за општото здравје на срцето.

За дополнително и посилно задоволство, се препорачува и темно чоколадо. Тоа е богато со флавоноиди – антиоксиданси коишто, исто така, придонесуваат за подобра циркулација, но и поинтензивен оргазам, велат стручњаците.

Извор: Курир

To top