Љубов и секс

Најпопуларната секс поза на сите времиња,а ја сакаат баш сите

Најпопуларната секс поза на сите времиња,а ја сакаат баш сите

Неодамна компанијата „Bespoke Surgical“ анкетираше над 1000 луѓе за нивната омилена поза во сексот.

Ќе се изненадите од информацијата, излегува дека кучешката поза, односно „доги стил“ е ултимативен фаворит на сите генерации.

Покрај тоа, истражувачите сакале да откријат зошто позата е всушност толку популарна.

Имено, во оваа положба е можно подлабоко продирање, што е идеално за поинтензивна стимулација на Г-точката. Покрај тоа, доминацијата и потчинетоста може да се доживеат многу добро.

Најмладата генерација Z, открила дека најчесто имале секс во оваа поза, во просек 10,6 пати месечно

Тинејџерите биле на приближно иста бројка, додека генерацијата Х (9 пати месечно), а „ baby boomer“ генерацијата (6,6 пати месечно) ја практикувале оваа поза во кревет, пренесува „Pure Wow“.

Во оваа анкета, другите секс пози биле рангирани на следниов начин:

  • Мисионерска – 20,8 проценти,
  • Каубојка – 17,48 проценти,
  • Обратна каубојка – 5,89 проценти,
  • Лотус – 5,29 проценти.

извор;попара.мк

Поврзани теми

To top