Љубов и секс

Како да постапите кога родителите не го одобруваат партнерот?

Како да постапите кога родителите не го одобруваат партнерот?

Конечно собравте храброст да го запознаете партнерот со родителите и наместо магично искуство, сè тргна наопаку. Вашите родители едноставно не ги сакаат и веројатно е дека негативните чувства ќе се намножат со текот на времето. Ова во најдобар случај може да ве фрустрира или во најлош случај целосно да ве уништи, но не паничете. Еве неколку начини како да се справите со оваа ситуација.

Разговарајте со вашите родители

Не го отфрлајте она што го чувствуваат вашите родители, тие можеби имаат добри причини.

Можно е да почувствуваат нешто за партнерот што целосно го промашувате затоа што сте заљубени.

Комуницирајте со нив за подобро да ги разберете нивните ставови.

Бидете тука за вашиот партнер

Можно е вашиот партнер да се чувствува повреден или лут затоа што вашите родители го запоставуваат.

Помогнете им да разберат дека ги сакате и дека вашите родители нема да ја уништат вашата среќна врска.

Останете смирени и разумни

Можеби не ви се допаѓа она што вашите родители го кажуваат за вашиот партнер, но не дозволувајте гневот да го извлече најлошото од вас.

Останете смирени и разумни. Ова ќе спречи дополнителна напнатост што може да ги натера вашите родители да заземат уште поостар став.

Поставете граници

Вашите родители не го сакаат вашиот партнер, но сакате да одржувате врска со нив. Зошто не би?

Поставете јасни граници со родителите и партнерот.

На пример, избегнувајте интимни семејни собири кои можат да предизвикаат непријатност и расправии или поставете правило дека вашите родители не смеат да го критикуваат партнерот поради почит кон вас.

Организирајте заеднички собири

Сè додека и двете страни се во ред со тоа, организирајте опуштена, забавна активност што можете да ја правите заедно. Ова може да ви помогне да се опуштите во неформален амбиент.

Создавањето позитивни спомени е одличен начин да се поврзете со луѓето што ги сакате.

фото:Freepik

To top