Љубов и секс

Има да пука од страст: За подобар интимен живот, јадете ги овие намирници

Има да пука од страст: За подобар интимен живот, јадете ги овие намирници

Една неодамнешна студија покажа дека 73% од луѓето кои секојдневно јадат препорачана дневна количина на овошје и зеленчук се задоволни од својот љубовен живот. Излегува дека хранливите материи кои се наоѓаат во овошјето и зеленчукот можат да го подобрат сексуалниот живот, бидејќи ја стимулираат циркулацијата на крвта и го зголемуваат нивото на енергија.

Производителот на здрава храна „Пикадели“ го направи ова истражување кое, меѓу другото, откри дека 9 од 10 луѓе се среќни и задоволни во своите врски и бракови кога секојдневно јадат по 400 гр овошје и зеленчук.

Јадењето овошје и зеленчук секој ден не само што го подобрува вашиот љубовен живот, туку им овозможува и на 72% од луѓето да спијат доволно. Покрај тоа, витамините и минералите од овие намирници го зајакнуваат имунитетот, даваат енергија и помагаат во одржување на здраво тело и ум.

Извор: Попара

To top