Мегафон класика

„Звукот на идната генерација“: Концерт во Македонската филхармонија на студентите од државните факултети за музика во Македонија

„Звукот на идната генерација“: Концерт во Македонската филхармонија на студентите од државните факултети за музика во Македонија

Овој четврток (13.06.), Македонската филхармонија ќе го реализира традиционалниот концерт под наслов „Звукот на идната генерација“, на кој настапуваат студентите од државните факултети за музика.

Под диригентската палка на маестро Сашо Татарчевски, заедно со оркестарот ќе настапат младите таленти: Емилија Богоевска – виола, Јана Каевска – флејта, Дарко Кулевски – хармоника, Александра Кировска – гитара, Ивана Здравкова – виолина, Нина Крагуевска – кларинет и пијанистките Ана Гаштаровска и Искра Атанасова Митуш.

На програмата се комплексни и инспиративни дела од Хофмајстер, Мартен, Зубицки, Кастелнуово-Тедеско, Сарасате, Бетовен, К. М. фон Вебер и П. И. Чајковски.

To top