Љубов и секс

Со овие реченици доаѓа до крај на љубовната врска: Тие не се забораваат

Со овие реченици доаѓа до крај на љубовната врска: Тие не се забораваат

Психологот Кортни С.Ворен одговори на прашањето кое ги мачи многу парови – кога завршува љубовта?

Иако се е индивидуално, како што изјавила за CNBC, дваесет години студирала љубовни парови и дошла до заклучок.

„Посакувам никогаш да не се сретневме“, е реченица што таа вели дека ја презира и која најчесто ги уништувала врските за време на нејзиното истражување.

Како што објасни таа, презирот (кој не мора да биде само вербален, туку може да се изрази и преку гестови) произлегува од верувањето дека партнерот го смета другиот за безвреден или не им придава важност на нивните ставови, па дури и не ги зема предвид. Личноста која често му се жали на партнерот на крајот завршува со понижување или повреда, а тоа воопшто не е љубов.

Уште неколку фрази кои таа ги истакна, а кои ја уништуваат здравата љубовна врска се:

– „Ти ми го уништи животот“

– „Ми пречиш“

– „Не ми е гајле што мислиш или како се чувствуваш“

– „Патетичен си“

– „Не вредиш за моето време“

– „Ми должиш, те трпам со години“

– „Да немавме деца, ќе те оставев“

– „Ми се гадиш“

– „Никој друг не би те сакал“.

Извор: попара

To top