Љубов и секс

Правилото “2-2-2“ може да ви помогне да го зачувате бракот и да ја зајакнете вашата врска

Правилото “2-2-2“ може да ви помогне да го зачувате бракот и да ја зајакнете вашата врска

Долгите врски и бракот често доведуваат до презаситеност, па партнерите стануваат помалку толерантни и наклонети еден кон друг. Затоа, од време на време, треба да излезете од вашата комфорна зона и рутина.

Љубовта мора да се одржува за да трае. Понекогаш се случува партнерите брзо да се откажат од врската и бракот. Затоа, доколку сте западнале во монотонија, можете да го испробате правилото „2-2-2“. Тоа вклучува правење нешто само за вас двајца две недели. Ова е особено важно ако сте во брак и зафатени со обврски.

Одложете ги сите обврски за кратко и посветете време на саканата личност. Исто така, ова правило подразбира дека одите на одмор две години без деца, домашни миленици или пријатели. Изберете дестинација на која не сте биле и посетете го тоа место сами со вашата сакана.

Обидете се да го поминувате времето заедно, не зборувајќи за проблемите и правејќи го она што ве радува и ве прави среќни.

фото: FreePik

To top