Љубов и секс

Пет прашања што ќе ви откријат дали вашата врска има иднина

Пет прашања што ќе ви откријат дали вашата врска има иднина

Психологот Џон Готман открил во студија од 2002 година дека презирот е вообичаен нуспроизвод на недостаток на вештини за одржување на врската. Тој исто така тврди дека презирот е најсилен показател дека парот ќе се разведе.

Освен тоа, психологот Џонис Веб во неодамнешното интервју за YourTango изјави дека често се среќава со клиенти кои проценуваат дали се во „вистински однос“ со партнерот. Затоа, таа ги состави следните пет прашања кои можат да откријат дали сме во вистинска и здрава врска.

„Ако сте во брак и добивате одговори ‘не’, тоа не значи дека треба да биде крајот. Сè додека и двајцата сте спремни да ги научите потребните емоционални вештини, вашиот брак може да стане сè што сте сакале“, заклучува психологот.

Веб предлага да се обидеме да ѝ дадеме на врската повеќе време за да видиме дали и двајцата сме подготвени да ги надминеме нашите грижи и проблеми.

Извор: Курир

To top