Радио Милева цицлеста дискреција

Македонската пејачка со „Бели ружи“ – вокално и бели гради – визуелно: „Немирното“ деколте на Девана, дискретно „ги поздравуваше“ гостите во полната кафеана! (ВИДЕО)

Македонската пејачка со „Бели ружи“ – вокално и бели гради – визуелно: „Немирното“ деколте на Девана,  дискретно „ги поздравуваше“ гостите во полната кафеана! (ВИДЕО)

Девана Ѓорѓиевска, попозната како Девана Нардели е една од оние школувани македонски пејачки кои сепак дополнително печалат и од кафеанските и клупски настапи.

Времињата се такви што музиката се повеќе се „конзумира“ со очи отколку со уши, па вокалната изведба сакале или не,, мора да биде надополнета со атрактивниот, привлечен и провокативен изглед, особено кога се пејачкитерашање. А штом очите проработат, „влажните“ машки погледи на гостите се фокусираат таму каде што е најпривлечно и највозбудливо, па песната му доаѓа само како шлаг на тортата. Осбено кога атмосфератаќе се подзагрее, а расположението ќе достигне кулминација, е тогаш она што го пее пејачката, „со очи го пие“ клиентелата во локалот.

Девана очигледно знае како „да ги купи“ гостите, па освен што умее да им ја погоди песната, уште е поумешна во тоа кога треба да им ја сервира возбудата. До душа ултра кусиот и провокативен стајчинг понекогаш самиот си го чини своето, па колку пејачката и да се труди да остане мирна и пристојна, она пшто на моменти го покажува е доволно достојна провокација, ако не друго за бакшиш или уште една тура.

Така, ако минатиот пат  на „Бисер Балкански“ ѕиркаа бели гаќички за „влажни машки погледи“ и кафеански воздишки, овој пат  македонската пејачка сподели  малку поинаква природна убавина.

Вокално – „Бели ружи“, а визуелно бели гради во бел градник!

Имено додека на гостите им ја пееше споменатата песна, деколтето се отвори, а од него срамежливо ѕиркаа немирните гради на Девана, кои дискретно „ги поздравуваа“ гостите во полната кафеана!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᦔꫀꪜꪖꪀꪖ (@devanainsta)

Фото: Инстаграм/devanainsta

To top