Љубов и секс

Дали често сонувате соништа за секс- eве го нивното значење…

Дали често сонувате соништа за секс- eве го нивното значење…

Сигмунд Фројд, таткото на психоанализата, поставил теорија за соновите, според која тие ги одразуваат нашите потисната желби и нагони кои секогаш се поврзуваат со оние примарните, сексуалните.

Со текот на времето неговите ученици се оттргнале од таа идеја и престанале соновите да ги сведуват само на тоа, а новите научни теории покажуваат дека тие, особено оние секси сонови, всушност претставуваат одраз на проблемите кои нѐ мачат во секојдневието. Затоа, ако сонувате и вие такви сонови, откријте каква порака ви праќа вашата потсвест.

Секс со бившиот – лути сте на сегашниот

Секс со непознат – стравувате од иднината

Секс со славна личност – сакате признание од другите

Секс со личност од ист пол – ви треба повеќе разбирање

извор: popara.mk
фото:Freepik

To top