горан стефановски

Пронајдени се 6 резултати на тема „горан стефановски“
Мегафон

Најдобри цитати од драмите на Горан Стефановски: „Иднината никако да дојде, минатото никако да си ојде, а ние овде глумиме сегашност“

Горан Стефановски е еден од најзначајните писатели на македонска драма, чии драми ја отсликуваат самата срж на македонскиот живот и...
Радио Милева

Весна Бејби со емотивна порака се прости од Горан Стефановски: „Ќе недостасуваш најмногу…стварно нема смисла“

По кратко боледување на 66 години почина македонскиот драмски писател Горан Стефановски. Стефановски живееше во Велика Британија, во...