Љубов и секс

Што обожаваат денес мажите кај жените? Три квалитети се важни: физичкиот изглед е најмалку важен

Што обожаваат денес мажите кај жените? Три квалитети се важни: физичкиот изглед е најмалку важен

Љубовен и брачен терапевт открива што ги привлекува мажите кај жените денес.

Се чини дека одамна поминаа времињата кога мажите ги привлекуваше само физичкиот изглед на жената. Она што го кочи човекот е она што е внатре. Кога жената зборува, се знае дека нејзиниот став и другите клучни квалитети ги интригираат припадниците на посилниот пол.

 

Тина Еверт, лиценциран семеен и брачен терапевт, откри неколку клучни женски особини кои се привлечни за мажите:

 

  1. Жени кои зрачат со женска енергија

 

Ова е за балансирање на вашата машка и женска енергија. Зрачењето со женска енергија значи поврзување со емоциите и рамнотежа. На тој начин човек блеска, се чини како самиот да избира што сака во животот, а не како да ќе биде избран. Ова го зајакнува нејзиниот живот и го прави пријатен, таа не се препушта во рацете на другите, туку има контрола.

 

  1. Жени кои ги почитуваат своите граници

 

Терапевтот советува дека жената треба да знае кога да каже „да“ или „не“. Почитувајќи ги нејзините граници, жената останува верна на себе и не ги доведува во прашање нејзините цели и вредности. Ова е особено важно кога ќе се случи хемијата и кога ќе запознае личност што навистина и се допаѓа. Но, таа сепак ги знае своите граници и ги почитува без оглед на него.

 

  1. Жените кои се соочуваат со своите најдлабоки стравови

 

„Вашиот најдлабок страв не е дека сте несоодветни. Вашиот најдлабок страв е дека сте моќни без мерка и дека се плашите од вашата енергија и посветлата страна, а не од вашата темна страна“, вели експертот, пишува Your Tango.

 

Нејзиниот совет е да верувате дека веќе имате се што ви треба во себе. Веќе сте привлечни, магнетни и блескави. Ќе знаете дека сте на вистинскиот пат кога самото присуство ќе го натера мажот да се сврти кога ќе влезете во соба, бидејќи тој ќе се чувствува привлечен кон себе.

Извор: Попара

To top