Љубов и секс

Секс соништата откриваат како се чувствувате во реалноста

Секс соништата откриваат како се чувствувате во реалноста

Oбично се забавни, но во зависност од видот на сонот, или вашиот начин на живот, тие можат да укажат дека ви недостасуваат повозбудливи интимни врски или дека ви е здодевно во животот.

Сексот отсекогаш бил тема која се провлекува во секое општество, но сексуалните соништа се особено интригантни. Низ историјата не се слушало често да зборуваат на оваа тема бидејќи таквите постапки се претставени како срамни, што не значи дека немало такви соништа.

Имајте на ум дека научно е докажано дека иако мажите повеќе имаат сексуални соништа, жените сонуваат пореалистично. Тие за време на еротските соништа имаат мускулни контракции, забрзано дишење, отчукувања на срцето како кога имаат секс во реалноста.

Секс соништата сакаат да ни кажат дека ни недостасува секс, дека ни недостасува авантура, но во исто време тие не мора да имаат никаква врска со реалниот живот:

Ако сонувате дека имате секс со бивш партнер, тоа нема да значи дека не сте го преболеле, туку дека некој навистина го зазел неговото место или дека можеби не сте решиле некои работи.

Кога сонувате дека имате секс со некој познаник или колега кој не ви се допаѓа, голема е веројатноста дека ви е досадно во реалниот живот, но ако вашиот сон е фокусиран на личноста која ви се допаѓа, тогаш тоа е веќе сигнал за желбата за секс.

Ако сте сонувале да имате секс со сегашниот партнер, тогаш имате проблем со уживањето, па затоа не сте се опуштиле доволно и не сте ги истражиле вашите заеднички граници.

Соништа за секс на јавно место сигнализираат кавги во врската или страв од сексуална интимност.

Поврзани теми

To top