Љубов и секс

Одговорете искрено и ќе знаете: Овие 3 прашања ќе ви откријат дали сте во врска со вистинската личност

Одговорете искрено и ќе знаете: Овие 3 прашања ќе ви откријат дали сте во врска со вистинската личност

Една девојка не била сигурна дали треба да се смири со момчето со кое раскинала, па разговарала за тоа со медицинската сестра која ѝ дала важен совет. Се сведува на три клучни прашања.

1. Дали би биле среќни ако таа личност е ваше дете?

2. Ако таа личност излегува со вашето дете, како би се чувствувале?

3. Кога оваа личност би била татко на вашите деца, како би се чувствувале?

Овие прашања не оставаат простор за емоции и ве тераат да размислите дали личноста навистина ги задоволува вашите потреби. Сепак, мора искрено да одговорите на нив.

Откако одговорила на овие прашања, Кортни Емпеј од Торонто решила да се смири со бившиот. Таа има 29 години и работи како менаџер на социјалните мрежи.

– Сфатив дека сакам некој пристоен и храбар бидејќи тоа би го посакала за моето дете. Се согласив да се обидам уште еднаш, но решивме да одвоиме време – изјави Кортни и додаде: – Многу луѓе ми признаа дека тоа им помогнало да ја прекинат врската или да сфатат дека нивниот партнер е вистинскиот избор за нив. Мислам дека ова е одличен начин да се процени дали сакате да бидете со некого.

Извор: Попара

To top