Љубов и Секс

Зошто жените треба да водат љубов со чорапи?

Зошто жените треба да водат љубов со чорапи?

Тоа е меѓу првите работи што ги правите, зар не? Време е и покрај тоа што не се привлечни, да останете во нив. Еве ја и причината.

Факт е дека дури 20 – 30 отсто од жените не доживуваат оргазам за време на сексот. Тоа го потврдија бројни испитувања и студии. Доколку случајно и вие сте меѓу нив, или доживувате оргазми но би сакале да ги доживувате почесто, пред да помислите на радикални промени и експерименти, едноставно испробајте во текот на сексот да останете во чорапи.

Имено, едно истражување спроведено лани во Швајцарија покажало дека жените доживуваат оргазам значително полесно и почесто, доколку за време на сексот носат чорапи. Причината е во тоа што за жените да доживеат оргазам, освен физичка пријатност потребно им е да чувствуваат сигурност, удобност и топлина.

Но, жените воглавно не мислат на топлина па несвесно за време на сексот самите си ја отежнуваат можноста да постигнат оргазам, плашејќи се дека доколку останат во чорапи ќе изгледаат помалку сексипилно.