Љубов и Секс

Зошто постарите жени им се попривлечни на постарите мажи?

Зошто постарите жени им се попривлечни на постарите мажи?

Кога ќе видиме постара дама со помлад маж, повеќето од нас превртуваат со очите. Иако од една страна тврдиме дека љубовта не познава граници, дека е слободна, неограничено, во повеќето случаи не ни е логично да видиме помлад маж со постара жена. Ниту кога станува збор за познати личност, а не пак, за „обичен“ вљубен пар. Зошто помладите момци ги привлекуваат постари жени? Во продолжение ви откриваме некои од можните причини.

Имаат поголемо искуство

Сосема е јасно дека искуството доаѓа со годините, па така и кога станува збор за сексот. Постарите жени многу добро знаат што прават во кревет и се свесни за своите потреби.

Не се опседнати со своето тело

Мажите сакаат жени со реални облини и жени кои не се опседнати со своето тело. Постарите дами со текот на годините научиле да го прифатат својот изглед, тие се полни со самодоверба и животна радост.

Независност

Постарите жени претежно се оствариле во финансиска смисла и повеќето од нив имаат стан и автомобил, како и редовни приходи.

Знаат да покажат авторитет

Доминантните партнерки често се дел од еротските фантазии кај многу мажи, а постарите дами го имаат токму тоа – авторитет и доминација над помладиот партнер. На мажите им е секси кога жената ќе ја превземе контролата.

Го ценат својот партнер

Постарите жени уживаат во својот однос со помладиот партнер и го ценат како човек, не се заморуваат со неговите недостатоци и немаат намера да го менуваат.

извор:порапа.мк