Живот и Стил

Зошто не е добро да бидете со некој за една вечер? Еве што велат експертите!

Зошто не е добро да бидете со некој за една вечер? Еве што велат експертите!

Често се случува да се каеме и жалиме за нешто во себе – без разлика дали се пропуштени можности или поради лоши сексуални искуства.

Резултатите од анкетата на повеќе од 25.000 луѓе покажаа дека токму жените жалат што се впуштале во безобврзувачки сексуални односи.

Мажите жалат што немале повеќе сексуални партнери во животот.

Линда Кисли, авторка на бројни публикации за ова прашање, зборуваше за можните причини за тоа.

– Најлесно е да отидете во кревет со некого, но мора да разберете дека таквата безобврзувачка врска не им одговара на сите. Некои многу се каат потоа – рече таа.

Сепак, експертите советуваат да не очајувате во тој случај, туку да го доживеете како ново искуство кое ви помогна да разберете дека сѐ уште сте за сериозна врска.