Љубов и Секс

Зошто мажите постојано гледаат други жени

Зошто мажите постојано гледаат други жени
Во животот на секоја жена барем еднаш и се случило да сфати дека погледот на нејзиниот драг залутал кај друга жена. Голем дел од нив веднаш ќе се навредат и налутат, сфаќајки го тоа како непочитување, многу и ги загрижува помислата дека партнерот ќе ги изневери, но всушност, во голем број на случаи не е во прашање ни едното, ниту пак другото.

Ова се трите причини зошто мажите гледаат други жени:

1. Тестерон

Погледнот кон друга жена главно е инстинктивна реакција. Тестеронот влијае на нивниот мозок така што го запазува потенцијалниот плен, па нивните очи еднослтавно одлутуваат во тој правец. Дури подоцна сфаќаат што направиле, но тогаш обично е готово, веќе погледнале а вие сте збеснале.

par-u-kaficu-1424691294-54933

2. Естетика

Исто како што и жените сакаат да гледаат убави работи, така и мажите уживаат во гледката на убави жени. Тоа не значи дека тој не ве сака, туку веќе дека се држи до старата изрека „Очите се за гледање“.

par-1424179431-54641

3. Љубомора

Можеби ќе ви звучи чудно, но мажите кои не се чувствуваат доволно привлечно, ќе посака да бидете љубоморни, како и да се увери дека чувствувате нешто за него. Затоа намерно гледа други жени пред вас, привлекува внимание и ужива во вашата љубомора.

Извор: НетПрес