Радио Милева
што ќе беше - да беше

Знаете ли чија улога требаша да ја игра Брена на времето, во култната серија „Подобар живот“?

Знаете ли чија улога требаша да ја игра Брена на времето, во култната серија „Подобар живот“?

Лепа Брена требаше да ја игра познатата улога на Нина Андреевиќ во серијата “Подобар живот”.

Имено, улогата на Нина и била доверена на Брена, но пејачката морала да ја одбие. Како што вели сега, тогаш немала време за тоа.

Тоа беше одамна и веќе не се сеќавам кој се не ме викаше. Јас немав време да ја снимам серијата, бидејќи снимањето на сите продолженија може да трае и две години, па се појавував само во филмови. Во тоа време бев преокупирана со концерти, ТВ емиси и шоу програми,  турнеи низ поранешна Југославија и светот. Снежана Савиќ е одличен професионалец и ја изигра улогата  маестрално, нешто што јас сигурно не би го направила така добро како неа“ –   потврди Брена.

Улогата на Нина Андреевиќ подоцна навистина ја прослави Снежана Савиќ, која се’ уште е препознатлива по неа и големит музички хит од серијата, песната „Тополска 18“.

Останати вести од Радио Милева