Радио Милева

Животна приказна како од серија: Александра Пријовиќ од беда и сиромаштија, заврши славно и богато!

Животна приказна како од серија: Александра Пријовиќ од беда и сиромаштија, заврши славно и богато!

Убава, талентирана, а сиромашна – вака некогаш српските медиуми ја опишуваа пејачката Александра Пријовиќ.

Денес, таа е една од најпознатите српски пејачки и идна сопруга на Филип Живојиноќ и член на семејството на Боба и Лепа Брена.

Српскиот таблоид Блиц, своевремено пишуваше за деталите од приватниот живот на пејачката пред да стане позната и да започне друг живот.

Имено, Александра растела во тешка сиромаштија, за што проговорил и нејзиниот дедо.

Тој открива дека Александра останала сама со мајка си, кога татко и ги напуштил уште додека била бебе, па не успеала да заврши ниту средно училиште.

Мајка и пеела по кафеани, додека дедо и бил во затвор поради убиство.

Денес, Александра го издржува татка си, а ги плаќала и долговите на нејзиниот дедо. Но, сепак животот за неа имал друг план.

Започна кариера која засега и оди одлично, го најде Филип, се засакаа, а наскоро ќе му стане и сопруга.

Затоа не случајно медиумите знаат да ја наречат и пеперутка.

Останати вести од Радио Милева