Живот и Стил

Супермаркет во Данска смислил како да им стави крај на алчните купувачи

Супермаркет во Данска смислил како да им стави крај на алчните купувачи

Во последните неколку недели во паника се празат полиците од маркетите, а многумина на интернет ги осудуваат луѓето кои панично прават залихи на основни намирници и средства за дезинфекција.

Но, еден супермаркет во Данска одлучил да им стави крај на алчните купувачи и смислил како да ги ограничи во купувањето на средства за дезинфекција на раце.

На социјалните мрежи започна да се споделува фотографија на која покрај средствата за дезинфекција е наведена и нивната цена – едно средство изнесува 5,50 евра, но доколку купите повеќе парчиња, цената изнесува околу 134 евра по шише.

Многу корисници на Твитер го пофалиле овој едноставен, но ефективен потег.