Живот и Стил

Совети како да го одмрзнете замрзнатиот автомобил наутро

Совети како да го одмрзнете замрзнатиот автомобил наутро

Сите знаеме колку е мачно чистењето на автомобилот наутро, кога се брзаме за работа, особено на кочан ладното време кога ни смрзнуваат рацете.

На греењето во автомобилите постојат посебни подесувања кои ќе ви помогнат да ги одмрзете прозорите побрзо а ова е добитната комбинација:

1. Вклучете го греењето на најсилно.

2. Подесете го на АЦ.

3. Исклучете ја внатрешната циркулација на воздухот

4. Отворете ги прозорите.

На овој начин прозорите ќе се одмрзнат многу брзо, а повеќе ефикасни методи кои ќе ви се најдат

Сега постои лесен начин да ги одмрзнете прозорците и тоа без труд.

Во прскалка ставете 1/3 вода, 1 лажиче детергент и 2/3 алкохол и само измешајте, па со ова испрскајте ја шофершајбната и таа сама ќе се одледи.

Носете ја прскалката со вас и нема да имате мака.

извор:skopjeinfo