Живот и Стил

Сите сме слушнале дека фигурата слон носи среќа и пари во домот, но никој не ви го кажал ова

Сите сме слушнале дека фигурата слон носи среќа и пари во домот, но никој не ви го кажал ова
Еве како и каде треба да стои за привлекување на среќа и богатство.
Слон во близина на влезната врата привлекува среќа и сила за станарите, додека слонот во двор ја штити куќата од негативни влијанија.  Фигурната на слон во спалната соба претставува љубов меѓу двајца и го чува бракот, додека фигруата мајка слон со своите малечки го чува односот меѓу родителите и децата.
Паровите кои сакаат бебе треба да го стават слонот во спалната соба, но не заборавајте едно во детската соба за креативност и знаење.
За да привлечете пари и успех во работата фигурата слон со жаба или мајмун на врвот ставете ја на северната страна од куќата. Слон со дигната сурла значи успех, а со спуштена долговечност.