Живот и Стил

Секојдневна слика во скопски Аеродром: Дрскоста и непочитувањето во сообраќајот ги минува сите граници (видео)

Секојдневна слика во скопски Аеродром: Дрскоста и непочитувањето во сообраќајот ги минува сите граници (видео)

За сообраќајната (не)култура и да се пишува и да „летаат“ казни секојдневно, на некои од учесниците едноставно не им доаѓа памет.

За возачите веќе како да важи правило да не управуваат според знаци и прописи, туку по сопствена воља, желба и потреба. Булеварот 3-та Македонска Бригада во скопски Аеродром е вистински пример како не треба да го загрозувате сопствениот и животот на останатите.

Иако булеварот е проширен, гужвите и чекањето во колона сабајлечки се неизбежни, но за кого како. Има толку „паметни“ што додека другите чекаат, тие си возат по тротоар и велосипедска патека.

-Секое утро иста приказна. Сељачишта возат по велосипедска и пешачка патека за да не чекаат во колона. Бул.3та Македоска Бригада. ЕУ доаѓаме- пишува еден изреволтиран граѓанин кој на Твитер објави снимка која е секојдневие.

Очигледно, дека полициските контроли мора да бидат засилени, ианку никаде не тераме!