Живот и Стил

По овој детаљ на кората секогаш ќе ја погодите најубавата лубеница

По овој детаљ на кората секогаш ќе ја погодите најубавата лубеница

Има полно трикови за одредување на идеалната лубеница, но за оваа велат дека проверено функционира и е доста едноставна.

Потребно е само да посветите внимание на делот од лубеницата кој често е заобиколен.

Избегнувајте лубеница која има мека кора и бирајте ги оние потешките, а посебно обрнете внимание на бојата на дното.

Овој дел треба да биде во жолта нијанса, бидејќи ако е зелена тогаш лубеницата не е доволно зрела и ќе има вкус на краставица.

Ако е претерано жолта боја, тоа може да биде знак дека е презрела.