Само за вистинските љубители на италијанската кујна. Не е сеедно кој вид на сирење ќе го употребите во овој специјалитет – мора да имате горгонзола, пармезан и ементал, а четвртото сирење е по ваш избор.
Потребни состојки:
- 2 дл млеко
- 100 г ементал
- 100 г горгонзола
- 50 г кашкавал(гауда, трапист)
- 50 г рендан пармезан
- 4 жолтки
- 500 г тестенини(пене, шпагети, ригатони)
Начин на подготовка:
На пареа мешајте го млекото со пармезан и другите видови сирење исечени на коцки додека да се стопат, а сосот да се згусне. Тргнете од оган и додавајте ги жолтките, една по една. Додајте го сосот врз претходно подготвените тестенини.
извор: кајгана
Vistina.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.