Живот и Стил

Парфемот многу кажува за вашиот карактер

Парфемот многу кажува за вашиот карактер

Изборот на вашиот омилен парфем може да открие многу за вашата личност. Цветни, ориентални, цитрусни, ароматични – ова се групите на парфеми во кои сигурно припаѓа и вашата група и она што може да открие за вас.

Иако има голем избор на парфеми во денешно време понекогаш е тешко да се најде оној што ни одговара. Ако сепак го најдеме, редовно го употребуваме затоа што стана дел од нашата личност.

При изборот на парфеми, лицето најчесто ги избира оние од истата миризлива група која најдобро им одговара. За цветните парфеми се вели дека тие се разиграни, ориенталните се интензивни, цитрусните свежи и ароматични се прилагодливи.

1. Цветни парфеми

Цветната група е најстариот мирис, бидејќи луѓето сакаа да мирисаат  на свежо цвеќе. Ако пролетта и летото се вашата омилена сезона е многу веројатно ќе изберете цветен парфем. Таквите мириси се исклучително женски и енергични, и можат да бидат и “тивки” и експресивни.

Оваа група на парфеми ги сака разиграните и комуникациските луѓе поради нивната љубопитна природа. Огромниот оптимизам и желбата да се биде добар за секого е мотото што ги вози, а понекогаш и накратко може да се запре. Вљубениот живот на корисникот на цветниот парфем е полн со романса.

2. Ориентални парфеми

Вистинската доза на храброст што ретко остава некого рамнодушен најчесто се поврзува со лице што носи ориентални мириси. Таквите парфеми се создадени за мистериозни и сензуални жени.

Ориенталните мириси се избрани од оние кои го привлекуваат вниманието со нивниот изглед, а мала доза на флертување е нивното тајно оружје кое не повредува никого. Љубителите на овие мириси не може да  биде принуден да стори ништо, и ако е повреден   брзо се затвора. Површност и просечност се карактеристиките што ги одбиваат.

3. Цитрусни парфеми

Свежи цитрусни мешавини се наменети за социјални и лежерни жени кои не се плашат од промена.

Вљубените во цитрус се многу амбициозни и родени лидери кои слободно може да се каже дека се вистински алфа жени. Иницијативата и доминацијата на квалитетите се да им се овозможи брзо решавање на предизвиците што стојат пред нив. Зелената нота е синоним за природно и лесно ги враќа назад на патот.

4. Ароматични парфеми

Луѓето кои ја сакаат природата и нејзиниот земјен наметлива арома најчесто  користат посилни ароматични парфеми. Долги прошетки со природа во текот на есента, мирисот на свеж воздух и лисја се само некои од радостите што ги уживаат.

Тие најмногу сакаат љубов во слободата и тоа го бараат од својот партнер. Амбициозноста и великодушноста се карактеристики со кои зрачат и тие често ги очекуваат за возврат од другата страна.

Ароматичните парфеми ги сакаат самосвесни и креативни жени кои сакаат невообичаени работи и не се плашат истите да ги покажат.