Живот и Стил

Ова е најсреќниот знак во хороскопот

Ова е најсреќниот знак во хороскопот

Луѓето родени во овој знак се самоуверени, умни и ведри. Токму поради тоа, тие се и најсреќни.

Според многу астролошки проценки, Близнаците се сметаат за најсреќниот знак во хороскопот. Тоа не е поради некоја посебна ситуација или причина во нивниот живот, туку поради тоа што тие се весели и ведри личности, кои секогаш гледаат позитивно.

Се смета дека овие луѓе се родени под среќна ѕвезда и дека се многу успешни и среќни и поради довербата која ја имаат во себеси и во другите. Тие не се конфликтни личности, сакаат да се дружат со луѓето и секогаш сакаат да помагаат.

Сепак, некои астролози го побиваат ваквото тврдење истакнувајќи дека сепак Лавовите се тие кои се најсреќни личности.