Живот и Стил

Обновете го дрвениот мебел дома пребришувајќи го со само две обични состојки

Обновете го дрвениот мебел дома пребришувајќи го со само две обични состојки

Ако вашиот домашен мебел од дрво е стар и дотрајан, па затоа грдо изгледа, не грижете се. Постои лесен и евтин начин да го обновите со две обични состојки, кои секое домаќинство ги има..

Се што ви треба е 3/4 шолја масло и 1/4 шолји оцет.

Измешајте ги овие две состојки и ставете дел од смесата на крпа, со која ќе го бришете мебелот.

Избришете ги старите столици и маси, полици, наткасни, регали… или друг дрвен мебел и тие за час ќе блеснат како да се нови.