Живот и Стил

Направете пауза од шминкање

Направете пауза од шминкање

Нанесувањето на шминка на лицето е дел од секојдневието на многу жени ширум светот. На некои работни места од жената суптилно се очекува да има совршена шминка. Поради тоа не треба да ве чуди шминкањето се претвара во секојдневна навика.Ние ве советуваме да го одморите лицето барем преку викенд и да не се шминкате, а ова се и причините:

Постојаното шминкање а потоа и чистење на лицето остава видливи траги на површината на кожата, па затоа ви го препорачуваме викендот наместо шминка длабински да го хидратизирате лицето.

Ќе ви трба помалку време за да се спремите за на кафе или шопинг  со пријателките.

Нема да оставате траги од пудра на маиците што ќе ги пробувате во шопинг молот.

Нема да се размислувате дали сте го „изеле“ карминот со ручекот.

Пред спиење нема да треба да трошите време за чистење на шминката за да нанесете ноќна крема.