Живот и Стил

На „Лотарија“ за уплата од 2 евра добил 200 милиони

На „Лотарија“ за уплата од 2 евра добил 200 милиони

Лозот којшто чини само две евра, бил уплатен во населбата Лоди, кај Милано. Шесте среќни броеви за џекпот беа: 7, 32, 41, 59, 75 и 76.

Добитна шестцифрена комбинација на италијанското лото не е извлечена од јуни 2018 година.

Претходниот рекорд е забележан во октомври 2010 година, кога беа освоени 177 милиони евра.

извор: Курир.мк