Живот и Стил

Морската сол е скапоцен сојузник на здравјето

Морската сол е скапоцен сојузник на здравјето

Нерафинираната морска сол е многу повеќе од зачин: таа е скапоцен сојузник на здравјето кој ги чисти и штити варењето, бубрезите и циркулацијата.

Пред повеќе од 6 илјади години ја викале бело злато, а луѓето се лекувале со морска сол поради нејзините единствени особини.

Морската сол е можеби најскапоцената супстанција од која последните години речиси се откажавме, а која апсолутно мора да се врати во исхраната: како ниедна друга таа го штити организмот од слободните радикали.

Внимавајте, не станува збор за обичната кујнска сол која со рафинирање ги губи терапевтските својства.

извор: Плусинфо