Живот и Стил

Каква мајка, таква ќерка: Обожавателка на јога има неодолива наследничка – малечката ќерка

Каква мајка, таква ќерка: Обожавателка на јога има неодолива наследничка – малечката ќерка

Мајката е прва учителка на нејзиното дете и пример кој тоа ќе го следи понатаму во животот.

Лаура Касперзак секојдневно ѝ ја пренесува љубовта кон јогата на својата мала наследничка – Мини.

Флексибилната јога инструкторка ја учи својата ќерка од мали нозе на важноста на здравиот начин на живот и физичката активност.

Лаура Касперзак и Мини

 

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Уште од 3 години Мини можеше да ги изведува почетничките телесни положби (асани), но сега 8-годишното девојче ги има усовршено и покомплицираните положби.

„Ти си најголемиот пример за твојата ќерка. Биди храбра, биди љубезна, скромна, верувај, најди цел, давај прегратки бесплатно и често“ – пишува Лаура.

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура Касперзак и Мини

Лаура често со гордост објавува фотографии пред и потоа од напредокот на нејзината ќерка.

Лаура Касперзак и Мини