Живот и Стил

Како правилно да го дезинфицирате мобилниот телефон?

Како правилно да го дезинфицирате мобилниот телефон?

Меѓу повеќето основни препораки за заштита од корона вирусот кои е потребно да ги следиме со цел запирање на неговото проширување, спаѓа и дезинфекцијата на мобилниот телефон.

Токму мобилниот го поставуваме на разни повшини и често го допираме со нашите раце, па затоа е потребно да знаеме како правилно да го дезинфицираме.

Погледнете ги советите на микробиолог дадени во ова видео за Британскиот Би-Би-Си сервис:

извор:готви.мк