Живот и Стил

Како да носите марама во коса и да изгледате стилски за секоја пригода

Како да носите марама во коса и да изгледате стилски за секоја пригода

Најбрзиот начин да ја средите фризурата е да додадете марама, а постојат неколку начини како да ја носите марамата во коса.

Веќе неколку сезони по ред, марамата во коса е хит кај девојките, но дали сте ги пробале сите начини за стилизирање?

Независно дали косата ќе ви биде фатена во високо или ниско опавче, во пунџа или плетенка – марамата секогаш додава доза на драматичност во вашиот изглед.

  • Марама како трака, врзана назад
  • Марама преплетена во плетенка
  • Марама околу ниско опавче
  • Марама околу полу дигната пунџа
  • Марама преплетена во ниска пунџа
  • Марама како украс на почеток или крај на плетенката