Живот и Стил

Како да ја изберете најдобрата крема за сончање?

Како да ја изберете најдобрата крема за сончање?

Летото е веќе тука, а кремите за сончање со заштитен фактор се купуваат секојдневно. Додека некои потрошувачи имаат доверба во одредени брендови, други сепак се водат според цените со цел да заштедат некој денар повеќе.

Меѓутоа, лекарите препорачуваат креми за сончање со заштитен фактор 20, а најделотворни и најдобри се оние кои на декларацијата ги имаат следните ознаки:

SPF што укажува на заштита од UVB и PPD што укажува на заштита од UVA зраците, а нивниот размер треба да биде 3:1 или 2:1.

Исто така, важно е да се напомене дека кремата треба да ја нанесете половина час пред излегување на сонце.