Живот и Стил

Секогаш вредно потсетување: Храна која треба да ја избегнувате!

Секогаш вредно потсетување: Храна која треба да ја избегнувате!
???????????????????????????

Се повеќе во денешно време луѓето, а посебно жените почнуваат да водат здрав живот и да внимаваат на својата исхрана. Но, покрај тоа што внимавате на храната која прави да ви биде тешко или пак лесно ве дебелее, треба да посветите и внимавате на храната која ви влијае на убавината и здравјето.

Кога станува збор за убавината, свежиот изглед, но и добриот вид, има храна која прави вашите очи да се блескаво сјајни и здрави, како и храна заради која ќе се будите со отечени очи.

Во прилог ви кажуваме која храна е пожено да ја избегнувате за да се разбудите свежи и убави.

  • Пченичен леб- честото консумирање на бел леб го зголемува крвниот притисок и предизвикува проблеми со видот, како и отекување на целото лице.
  •  Колбаси – содржат многу холестерол, а честото консумирање предизвикува очен притисок, а содржат и многу сол, заради што доаѓа до отоци.
  •  Тестенини – содржат голема количина на јаглехидрати, што може да ја влоши состојбата на макулата, како и да предизвика отоци на лицето.
  • Големи количини на сол
  • Многу вештачки шеќери
  • Fast food
  • Пржено