Живот и Стил

Еве зошто не треба да нанесуваме дезодоранс во утринските часови

Еве зошто не треба да нанесуваме дезодоранс во утринските часови

Повеќето од нас ја практикуваат навиката да нанесуваат дезодоранс на кожата во утринските часови, пред излегувањето од домот, но дерматологот Сандра Ли, тврди дека тоа е сосема погрешно.

Ли која е попозната како Д-р Пимпл Попер како истоимената телевизиска емсија со која раководи, смета дека треба да ставиме дезодоранс навечер, пред спиење, доколку не сакаме да мирисаме непријатно и тврди дека науката ги поткрепува нејзините тврдења.

Тоа е моја мала тајна. Најдобро е дезодорансот е да го нанесуваме во вечерните часови, тогаш истиот е најефикасен затоа тогаш, во тоа време, нашите жлезди се на нивни најмирни.”- изјави Ли.

Таа додаде дека денес најмногу жали што не се грижела подобро за својата кожа кога била помлада и дека посакува да не ги триела толку очите тогаш. Денес, покрај разните позитивни навики, таа козметичките производи наместо да ги трие во кожата, само ги нанесува и со пристите сосема нежно притиснува врз истите. Дерматологот исто открива и дека најдобро е кожата на лицето да се измие со млака, наместо со топла или ладна вода, што би било еден вид шок за истата.

извор:нане.мк