Живот и Стил

Еве кое овошје помага за лицето со акни

Еве кое овошје помага за лицето со акни

Никој не сака да има проблематична кожа, особено не дамки или лузни од акни.

При лекувањето на лузни останати од акни, важно е да се прави разлика помеѓу лузните и темните дамки, бидејќи тие обично се привремени. Темните флеки се предизвикани од инфекции и создаваат црвенило по лицето, кое обично се смирува и во период од три до шест месеци.

Лузните од акни се трајни и имаат различен облик и големина. Тие настануваат откако ќе ја стиснете акната, а бидејќи кожата повторно се затвора после зараснувањето – настанува лузна.

Многумина мислат дека единствениот начин да се ослободиме од здодевните акни е одењето на скапи ласерски третмани. Но, тајната лежи во една многу едноставна состојка, која речиси сите ја имаат во својот дом – мандарина.

Мандарината, или било кое друго овошје кое има високо ниво на цитрус, може да се користи за правење на „масло“ за лице.

Ова овошје може засекогаш да го отстрани појавувањето на акни и тоа само за неколку часа. Оваа маска исто така ја навлажнува косата, го разубавува тенот, и дава свежина на кожата, младешки сјај и многу други позитивни работи.