Живот и Стил

Еве како да го комбинирате најпопуларниот пакет за оваа сезона (фото)

Еве како да го комбинирате најпопуларниот пакет за оваа сезона (фото)

Не сме сигурни дали повеќе ни се допаѓа најтоплиот модел или најефектниот.

Кога во 2013. се појави на улиците на водечките модни метрополи, никој не можеше да предвиди дека ова зимско парче ќе стане омилено меѓу трендсетерките низ целиот свет, а уште помалку дека шест години подоцна, ќе биде како водечки модел на капути.

(Photo by Caroline McCredie/Getty Images)

Сепак, street-style ѕвездите и славнителичности не се откажуваат од него и се чини дека секоја сезнона набавуваат по еден нов, со малку поинаков крој, текстура или боја. Како што рековме во воведот на текстот, веруваме дека причината за ова е практичноста на капутот, а потоа и ефикасноста.

фото:инсатграм

Бидејќи се претежно во светли бои, тие изгледаат одлично кога се комбинираат со спортски парчиња, како патики. Додека секој и друг стајлинг го крева моментот на повисоко ниво. Неутралните бои како и земјените тонови се сè уште актуелни како што беа кога се појавија. Така, белите, сивите, кафеавите и кремастите teddy bear капути најдобро се комбинираат со боите од овој ранг, давајќи ви шик изглед.

извор:попара.мк