Живот и Стил

Домот и алиштата нема да мирисаат на готвено – постои лесен и брз трик

Домот и алиштата нема да мирисаат на готвено – постои лесен и брз трик

При готвењето во зависност од намирниците, домот може силно да замириса, но постои начин да се решите и од овој проблем.

Ако сакате да не се шири непријатен мирис дома и да се замириса цел дом, вие и алиштата, кога готвите на пример зелка или карфиол, во тавата ставете и парче леб замотано во фолија.Ќе ги впие мирисите и помалку ќе мириса.

извор:готви.мк